Investering i ejendomme: vejen til stabil rigdom

Dette indlæg er sponsoreret.

Når du er et trygt og godt sted i livet – rent økonomisk – er det for rigtig mange danskere en god mulighed at investere i endnu en ejendom.

Hvis du stadig bor i en lejebolig, skal du måske nøjes med at finde en bolig til dig selv først, og så tage en mulig investering i ejendomme ude i fremtiden.

Typisk begynder investering ejendomme at give mening for mennesker, der pludselig ser sig selv alene i deres hus, hvor børnene er flyttet hjemmefra.

Der er pludselig penge til alverdens projekter, som ikke lige var der før. Så kunne en bolig være en god investering, en god pension.

Hvorfor er investering i ejendomme en god ide?

Der er derfor to publikum til investering i ejendomme. Dem, der allerede ved, at der er en god investering, fordi de allerede har ejet en bolig i mange år.

På den anden side er der de nye boligejere, som end ikke har fået fornøjelsen af at eje egen bolig. Det er selvfølgelig en gevinst, når huslejepenge ikke bare går til en udlejer, der så deraf kan betale af på sit boliglån.

Når boligen måned for måned bliver betalt af på, begynder der er hobe sig nogle penge op på kontoen. Godt nok er de i minus i mange år frem, men boligen bliver sjældent mindre værd og skulle du sælge en dag, kommer der – medmindre du er meget, meget uheldigt – et overskud.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende, hvis du pludselig står med muligheden for at investere i endnu en bolig.

Banker er generelt meget godt til at give penge til boligkøb. Så de ser nok et også en gevinst i din nye investering.

Til leje eller til beboelse

Forskellen er så bare, at pengene, der tikker ind på kontoen, ikke kommer fra egen lomme. Det er lejeren, der giver dig dit overskud denne gang.

Så langt er det forholdsvis simpelt.

Det svære spørgsmål kommer, når I skal finde den bolig, I gerne vil investere i.

Er det en bolig, I selv gerne kunne tænke jer at flytte ind i engang ude i fremtiden? Skal en af børnene overtage den? Skal den sælges på et senere tidspunkt?

Der dukker en masse spørgsmål op, som ikke lige er umiddelbart til at besvare, men som tager noget tid og lige skal vendes en gang eller to.

Endnu en investering

Sikkert er det, at den ejendom I investerer i, bliver lige netop en investering i mange år frem.

Skal børnene eller jer selv overtage, bliver først om mange år. Indtil da kan den nå at generere mange penge.

Så længe der er en lejer i boligen, det er attraktivt for lejeren og boligen ikke mister værdi, er i på den sikre, gode og rige side af investeringen i ejendommen.

Skulle det så ende med, at huset bliver solgt, så er det pludselig en god pension, I kan bruge ved siden af den pension, I måske allerede har. Ellers er den i sig selv en fantastisk pension til to mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *