Hvordan passer smartphones ind i det intelligente hjem?

Dette indlæg er sponsoreret.

Et intelligent hjem er noget, som der er blevet drømt om i mange år. For mange år siden var det en drøm, at man ikke selv skulle tage opvasken eller vaske det beskidte tøj– og så kom opvaskemaskinen og vaskemaskinen. Senere hen har det været en drøm, at man skal kunne tænde lyset ud at rejse sig, eller slukke for varmen når man ikke er hjemme. Disse løsninger er her nu, og der er mange flere på vej. Smartphonen er naturligvis en stor del af den her udvikling.

Fremtiden er her nu

Hvem ville have troet for bare 50 år siden, at man kunne tænde for musikken eller undersøge hvad som helst over internettet bare ved at råbe “hey google”, “hey alexa”, eller “hey siri” ud i et rum. Disse løsninger og mange flere er en del af den kæmpe teknologiske udvikling, der er sket i de sidste årtier. Smartphonen er blevet centrum for de fleste af de teknologiske tiltag, der er blevet lavet i vores hjem og vores samfund. Tænk bare på hvordan det nærmest er umuligt at købe togbilletter uden en smartphone eller hvordan man ofte skal bruge apps til alt fra museer til indkøb, hvis man vil hurtigere igennem. Alt er centreret omkring telefonen, som også er blevet en forlængelse af de fleste menneskers arm.

Styr lys og varme på afstand

Forstil dig, at du har glemt at slukke lyset inden du tog hjemmefra, eller at du har glemt at slukke i stuen inden du gik i seng. Her kunne det være smart lige at kunne tage sin telefon op af lommen, trykke på et par knapper, og vupti så var det lys slukket. Dette kan man men elpærer, der er tilkoblet Wi-Fi i huset, og som du kan styre fra en APP på telefonen. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan styre fra telefonen. Vil du gerne have at dit hus er dejligt varmt når du kommer hjem fra ferien? Man kan endda få intelligente varmpumper, der kan tilkobles telefonen.

Der er et utal af gadgets, som du kan få til dit intelligente hjem. Disse gør det muligt for dig at kontrollere alt fra køleskabet til om der er gået nogen ind i dit hjem. Og alt dette kan du gøre på din telefon, mens du sidder et helt andet sted i verdenen.

Hvad med sikkerheden? Dine eltavler har svaret

Du kan måske blive bekymret for sikkerheden, når du ikke selv er hjemme til at se, om det f.eks. overbelaster huset med de ting, som du har tændt på afstand. Her kommer eltavler ind i billedet. Eltavler har nemlig indbygget stor sikkerhed i forhold til sådanne situationer. Især de nyere eltavler skal indeholde en såkaldt HPFI/fejlstrømsafbryder, der afbryder strømmen i huset, hvis et element er gået i stykker, således af du ikke får stød, når du rører ved det. Desuden har eltavler også sikringer, der sørger for at ledningerne i huset ikke bliver overbelastet. Eltavlernes sikringer brænder nemlig over, inden ledningerne lider for meget overlast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *