Sådan investerer du i det helt rigtige legetøj

Dette indlæg er sponsoreret.

Forbrugerrådet har regnet ud, at det koster cirka 750.000 at opfostre et barn fra det er 0 til 18 år. Det er mange penge, og måske noget de færreste tænker over, når babybulen vokser. Men ikke desto mindre er der mange udgifter forbundet med at have børn. Der skal både købes tøj, mad, legetøj, møbler og meget mere. Når de er små, ser mange måske ikke behovet for legetøj, men det kommer i takt med alderen. Et lille barn kan godt nøjes med køkkenets gryder, skeer eller andre husholdningsartikler for at blive underholdt. Eller endnu vigtigere at mor og far deltager aktivt i legen for eksempel med titte-bøh lege og lignende.

Hvorfor er legetøj ofte så dyrt?

Selvom legetøj er produceret relativt billigt, så får både designeren, indkøberen og andre ansatte i udviklingen af legetøjet penge for det. Jo dyrere legetøjet er, jo mere sikker er du på, at der er lagt tanker i legetøjet. Og det er de tanker, der gør legetøjet spændende, indholdsrigt og stimulerende. Når barnet er over en vis alder, finder forældrene ofte ud af, at enten kan man stikke barnet noget mad, et stykke legetøj eller sætte noget fjernsyn på for at få et par timers ro. Og der er det altså en god ide at vælge de såkaldte open-ended løsninger til legetøjet. Det vil sige legetøj, hvor der er mange muligheder for leg. Det kunne være en papkasse. Eller et hoppedyr. Hoppedyr er perfekte til rollespil, og det er en leg, der kan varieres i det uendelige.

Hoppedyr udvikler kropsfornemmelse

Når barnet hopper på et hoppedyr, så skal der også holdes styr på balancen. Der er ufattelig mange nerveender, der udvikles i de første leveår, og det er virkelig vigtigt at stimulere udviklingen, så barnets krop bliver kodet helt rigtigt til de senere år. Med et hoppedyr og lignende balancemotorisk legetøj er der i hvert fald gjort noget for, at barnet bliver stimuleret. Selvom det i den moderne vestlige verden opholder sig indenfor mange timer i døgnet. Der er ikke mange børn i dag, der klatrer i træer eller balancerer på en gren over et vandløb. Det er ærgerligt for barnets motoriske udvikling, men til gengæld er barnet også mere sikkert.

Tænk langsigtet og kreativt

Legetøj kan altså være en god investering, og især hvis der tænkes over selve produktet. Det nytter ikke noget at købe det billigste legetøj, da det ofte er fyldt med dårlig kemi og desuden ikke indeholder særlig mange timers leg. Så når der skal købes julegaver, er det en god ide at kigge butikkerne igennem efter de dyre stykker legetøj i høj kvalitet, der både stimulerer kroppen og barnets fantasi. Et hoppedyr er et godt bud, og selvom der kun er en ting under træet fra mormor eller farmor, så er det ofte en gave, der rækker langt ud over juledagene. Men der er mange forskellige muligheder i de fleste butikker. Bare sørg for at have den langsigtede leg for øje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *