Guide til bleeksem: Hvad er det, og hvordan kan symptomerne lindres? 

Dette indlæg er sponsoreret.

Når man har et lille barn, en højtelsket baby, så ved man, at der kan være et hav af forskellige gener, børnesygdomme og lignende, der kan give problemer – og som forældre ønsker man oftest bare at beskytte det lille væsen. Noget af det, der kan give problemer, er bleeksem. Er du i tvivl om, hvad det er, eller hvad I som forældre kan gøre for at mindske de gener, det kan give? Så giver denne artiklen en gennemgang af tilstanden og et par råd til, hvordan det kan behandles.

 

Hvad er bleeksem?

Typen af eksem er en irritation i huden, som barnet kan få, når huden er meget i kontakt med urin og lignende. Du kan læse mere om symptomerne på eksemet her, men et par af dem er:

  • Rødme i området, hvor bleen sidder.
  • Hudområder ved bleen, som er væskende.
  • Eventuel sårdannelse omkring bleen.

Hvordan kan eksemet behandles?

Der er en del fine råd, du kan følge, når du ønsker at behandle tilstanden og mindske generne hos dit barn. Generelt er det vigtigt, at du sørger for at holde bleområdet rent og tørt. Samtidig kan det hjælpe at sørge for at få smurt området med en salve, for eksempel en zinksalve, når det er blevet renset. Det virker beskyttende og er derfor godt for en hud, der er irriteret og rødt.

 

Forebyg tilstanden hos dit barn

Udover at have styr på, hvordan det behandles, kan det også være fint at vide, hvad du som forælder kan gøre for at undgå, at generne overhovedet opstår. Det er blandt andet fint generelt at holde huden i bleområdet tør. Derudover kan du overveje at anvende engangsbleer til dit barn og ikke stofbleer, hvis dit barn har tendens til at udvikle eksemet, fordi engangsbleerne absorberer bedre end de ellers miljøvenlige stofbleer, som flere og flere køber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *