Husk at slappe af som erhvervsdrivende – det har fordele

Dette indlæg er sponsoreret.

Det er langt fra nemt at være erhvervsdrivende; der er rigtig meget, man skal tænke på, og man har et stort ansvar over for sig selv, sine medarbejdere og sine kunder. Man kan føle sig fristet til at arbejde på alle tider af døgnet, bare lige for at tjekke det ene eller sørge for at der er styr på det andet, og man kan komme til at ofre ting i sit liv, selvom det ikke er meningen.

Nogle ender med at sove for lidt, tilbringe for lidt tid med deres familie, spise for meget eller for lidt, og al den ekstra tid gør dig faktisk sjældent mere effektiv- det er nemlig vigtigt med pauser.

Pauser gør dig produktiv

Det kan lyde selvmodsigende at pauser og afslapning gør dig mere effektiv, men den er god nok. Med forskellige former for pauser, efterkommer du forskellige behov; behov for søvn og regeneration, behov for at være social, behov for ro i hovedet, og når de behov er stillet, vil du have meget nemmere ved at yde et godt stykke arbejde.

Tænk på, hvor produktiv du er, når du næsten ikke har sovet – her er svaret stort set ikke produktiv, fordi du tænker langsommere, reagerer langsommere og har generelt sværere ved at opnå de resultater, du søger. Får du søvn, går det med det samme hurtigere igen. Det er ligesådan med pauser, bare på en måde, du ikke nødvendigvis mærker lige så tydeligt, men som stadig har en effekt på din jobperformance.

Sådan kan du slappe af

Der er mange måder at holde pause på, og det er også forskelligt, hvordan en person slapper af. Nogle slapper bedst af sammen med andre mennesker, mens andre typer foretrækker at være alene. Nogle foretrækker flere små pauser, mens andre gerne bare vil have én lang pause. Det er forskelligt hvordan man oplader, og nogle gange har man brug for at tage et skridt helt væk fra hverdagen, og her kan noget så simpelt som en weekendtur i sommerhus eller en billig rejse lige være sagen.

Glem ikke dig selv i arbejdet

Dit arbejde skal ikke være hele livet; du er mere end “bare” erhvervsdrivende. Husk at være en del af din familie, husk at være dig selv, husk at være en ven; du er den bedste version af dig selv, når du efterkommer alle dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *