Coronakrisen styrker den online undervisning

Dette indlæg er sponsoreret.

Med coronakrisen har rigtig mange mennesker fået vendt op og ned på hverdagen, og det er for eksempel ikke muligt at tage en tur i svømmehallen, at kramme sine bedsteforældre eller at kunne komme i fysisk skole eller på arbejde. Dette betyder, at mange børn i Danmark modtager online undervisning i disse dage, hvilket har haft den gode konsekvens, at den online undervisning grundlæggende er blevet styrket. Der er kommet en del flere muligheder, hvad angår den online undervisning, men det er vigtigt at huske på, at det sociale aspekt ofte mangler ved den online undervisning.

Læs med i denne artikel, hvis du er interesseret i at høre meget mere om, hvordan coronakrisen styrker den online undervisning – der er nemlig en hel del at lære i denne artikel!

Under coronakrisen bliver den fysiske undervisning erstattet med fjernundervisning

Coronakrisen har betydet, at flere forskellige nedlukninger er trådt i kraft. For eksempel er der lukket ned for nattelivet, det er ikke muligt at tage ud at handle, og dernæst er det ikke muligt for mange børn at møde fysisk op i skole. På denne måde har coronakrisen altså medført, at stort set alle børn modtager undervisning hjemmefra, og dette har i nogle tilfælde også været til stort besvær for en del forældre, eftersom det ved de små skoleelever har været forældrenes ansvar at hjemmeundervise på daglig basis. Og har man samtidig et arbejde at passe, kan det være besværligt at skulle nå begge dele.

Man kan sige, at der under coronakrisen selvfølgelig ikke har været et andet valg end at undervise eleverne hjemmefra, men det har samtidig også betydet, at der er blevet udviklet en del nye muligheder for, hvordan man kan tilrettelægge undervisningen i det virtuelle univers.

Der kommer flere muligheder i forhold til den online undervisning

Der er nemlig kommet en hel del forskellige muligheder, når det kommer til, hvordan den virtuelle undervisning fungerer. Der er kommet forskellige spil online, hvor det er muligt at få ny læring ved at spille forskellige undervisningsspil på computeren. Samtidig har det i høj grad trænet en del elever til bedre at kunne navigere i den virtuelle verden, når det kommer til skolemæssige sammenhænge, og dette vil især være en fordel for eleverne senere i livet, hvor det blandt andet er en god forudsætning, at man kan skrive hurtigt på en computer.

Der er samtidig kommet en del nye muligheder i forhold til platforme, hvorfra det er muligt at føre den virtuelle undervisning. En hel del skoleelever bruger blandt andet tjenesten Google Meet, hvor det er muligt at holde online møder. Derudover er der mange, der benytter sig af tjenesten Microsoft Teams, der i høj grad også er en god side at bruge til online møder.

Det sociale aspekt mangler ofte ved den online undervisning

Selvom der er en del fordele forbundet ved online undervisning, er det også vigtigt at sige, at den på ingen måde kan stå i stedet for den fysiske undervisning. Det er nemlig i høj grad det sociale aspekt, der mangler, når det kommer til elevernes trivsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *