Hvad er en server og hvad gør en god server god?

Dette indlæg er sponsoreret.

Ordet server er måske ikke lige noget som den typiske person forbinder med IT. Og når man møder det, bliver de ofte præsenteret som noget højteknologisk fremtidsteknologi med en masse grønne tal på en skærm, eller en computer med en masse ledninger, placeret i et dårligt belyst rum i en bunker på en tophemmeligt beskyttet lokation.

Sidstnævnte er særligt gældende i den populære actionfilm, Die Hard 4.0: Live Free or Die Hard, hvor Bruce Willis spiller helten John McClane. I filmen indeholder den omtalte server informationer som velhavende og indflydelsesrige mennesker ikke vil have ud. Men servere findes ikke kun på hemmelige lokationer. De bliver faktisk mere og mere normale, i takt med at virksomheder i hele verden fortsætter med at integrere og opgradere IT og teknologi i deres virksomhed.

I denne artikel bliver du lidt klogere på hvad en server er, og hvad der gør en server til en god server.

En servers arbejdsopgave

En server er i princippet blot en computer, der hjælper andre computere med at gøre deres arbejde bedre og hurtigere. En server skal give et antal brugere adgang til arbejdskraft eller data. Serveren er udstyret med en stærkere arbejdskraft end en typisk arbejdscomputer, da den skal arbejde for at forbedre dennes arbejdsproces.

Servere kan opbevare data så den er let tilgængelig for andre brugere. Denne funktion bruges særligt hos virksomheder der skal opbevare og gemme store mængder data, der fortsæt skal være tilgængeligt. Et eksempel kan være radio- og TV-stationer eller biblioteker. En sådan server betegnes ofte som en filserver. Servere kan dog også være brugbare i mindre virksomheder, da teknologi har komprimeret serverne og gjort dem mere tilgængelige for alle.

En server kan også arbejde som en dataserver, der skal arbejde med komplicerede udregninger. Programmører arbejder eksempelvis med store mængder data og skal lave store udregninger der kan tage lang tid at udarbejde uden en server der har den nødvendige data klar til brug. I dette tilfælde serverer serveren dataen for brugeren, der kaldes klienten.

Vælg den rigtige server

Den rigtige server til dig og din virksomhed, er den der passer til jeres behov. Gå efter en fornuftig server, der er pålidelig, som kan integreres nemt i din nuværende IT-infrastruktur, og en server der kan forenkle din hverdag. En server skal altså ikke komplicere jeres workflow, men derimod gøre det nemmere. Det gælder også installation og integreringsprocessen.

En god server er ikke mindst pålidelig, men er også udstyret med den seneste teknologi. Det er vigtigt, da fremskridtene inden for teknologi ellers hurtigt kan gøre din nye server forældet. Derfor er det også en god idé at gå efter en server der kan opgraderes løbende, i takt med at virksomhedens behov bliver større, eller teknologien bliver bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *