Skumlansen er en essentiel del af bilpleje

Dette indlæg er sponsoreret.

Når du for alvor kommer i gang med bilpleje, så kommer du også til erkendelsen at du ikke kan undvære en skumlanse til højtryksrenser.

Skumlansen giver dig nemlig muligheden for at ”sætte bilen i blød”, så du derved kan rense så meget af skidtet af bilen som muligt inden at du går i gang med at håndvaske den.

Hvorfor kan jeg ikke bruge den, der følger med højtrykssrenseren?

Den skumlanse du får med din højtryksrenser, eller skumsprayer som den ofte bliver kaldt – er simpelthen ikke konstrueret til at kunne sammentrykke shampoo og vand i en tyk nok koncentration til at det kan give den stærke vedhæftende skum.

Produkterne er altså udviklet til at blive benyttet sammen men en professionel skumlanse.

Betyder det at skumlanserne er dyre?

Nej – en god skumlanse, kan fås fra 200 kr. og opefter!

Forskellene på skumlanser

De billigste professionelle skumlanser fås fra 200 kr.

I de billigste versioner er der typisk sparet på samlinger, der vil være af plastik i stedet for messing, hvorfor holdbarheden kan være kortere end de dyrere modeller.

Hvis vi tager udgangspunkt i 3 modeller:

  • PWP Skumlanse
  • Auto Glanz Snow Storm skumlanse
  • MTM Hydro PF22 skumlanse

Alle 3 modeller kan producere tyk skum. Det, der adskiller PWP fra de andre er at den ”kun” kan skyde vertikalt. Det er også sådanne du vil lægge 90% af din skum, men på de andre skumlanser har du altså mulighed for at sprøjte horisontalt også.

Sæbe, der er velegnet til højtryk

Når du har fået din skumlanse skal der en god kvalitet sæbe i skumlansen.

Du må derfor endelig ikke benytte en skum, der ikke er egnet til skumlanse. I bedste fald får du ikke særligt meget skum og en udeblivende rensekraft på bilen – men i værste tilfælde kan du få en tilstoppet skumlanse.

Nogle sæber kan benyttes til både skumlanse og som autoshampoo.

Hør producenten eller tjek et sted som carcarefreaks.eu, hvor du kan filtrere på autoshampoo, der kan benyttes i skumlanse.

Hvordan påføres sæben med skumlansen

Start med at spule din bil i rent vand.

Bland sæben i det anbefalede blandingsforhold i sæbebeholderen til din skumlanse. Det er typisk ca. 2-300 ml. produkt til 7-800 ml vand.

Herefter skrues på skumlansen, således at den suger maksimalt fra flasken og mindst fra højtryksrenseren. Din højtryksrenser (der er sluttet til vand og strøm) tændes og

Skummet fordeles ligeligt, og gerne fra toppen af og ned. Der er som udgangspunkt ikke nogle dele, der ikke må rammes af sæben fra skumlansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *