Find det lån der passer bedst til dit behov

Dette indlæg er sponsoreret.

Nogle gange overrasker livet os på en måde, der gør, at vi kommer til at mangle penge. Det kan f.eks. være, hvis man pludselig skal flytte, har fået andet arbejde eller er blevet gravid. Vi kan ikke forudsige livet helt, men vi kan heldigvis hjælpe os selv, når det er svært. Mangler du f.eks. penge i en periode, kan du hjælpe dig selv ved at give dig selv lov til at tage et lån. Men hvilket lån skal man vælge, når man mangler penge?

Antal penge

Det første du skal vurdere, når du skal tage et lån, er, hvor mange penge du skal bruge. I dag findes der mange forskellige lån på nettet, så man kan låne alt mellem 5000kr-400.000 kr. Hvor meget du skal låne, det kommer helt an på, hvad du skal bruge pengene til. Hvis du f.eks. skal bruge pengene for at bygge om på huset, så kan det være en god idé at låne mere end udregnet, fordi det altid koster mere at lave om, end man regner med. Skal du derimod bare låne penge til en ny vinterjakke, så kan du nok nøjes med at låne en del mindre.

Få en god afbetaling

Når man tager et lån, så er det vigtigt, at man får lavet sig en god og realistisk afbetaling. Du har lånt pengene, fordi du mangler beløbet lige nu, men det er vigtigt, at du også har pengene til løbende at betale det hele tilbage. Det kan derfor være nødvendigt at lave et budget, så du er sikker på, at du ikke kommer til at bruge alle pengene på f.eks. tøj i starten af måneden, så du løber tør for penge i slutningen af måneden. Når man opretter en afbetalingsaftale, er det klart bedst, hvis man starter med aftale at betale lidt mindre ad gangen, end hvad man tror, der er realistisk. På den måde er man mere sikker på, at man kan betale tilbage.

Tjek ÅOP

Tidligere har det været meget vigtigt, at man har været opmærksom på ens ÅOP. Det var før, der blev lavet en lov, der dikterer, at der på forbrugslån maks må have en ÅOP på 35%. Før denne lov, var det muligt at finde forbrugslån, hvor ÅOP var helt oppe på 700% eller højere! I dag pga. den nye lov, behøves man ikke at være lige så bange for at tage et lån med en alt for høj rente. Du ved dog, hvis du tager et lån med en ÅOP på 35%, at det ikke kan blive højere – men derimod godt kan blive lavere.

Nyd dit lån

Når først du har taget lånet, skal du ikke sidde med en dårlig fornemmelse i maven. Du har taget lånet, fordi du mener, du har brug for det, og derfor skal du også nyde det, når først det er gjort. Lad os lige gentage, at livet er uforudsigeligt, og alle kan have brug for at tage et lån på et tidspunkt i deres liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *