Værdien i huset falder, hvis de daglige tjek og gøremål overses

Dette indlæg er sponsoreret.

Boligmarkedet er et af de markeder, hvor det ofte er en rigtig god forretning at investere for de mange par eller andre private aktører. I stedet for at leje sig ind, kan boligen købes til købers fortjeneste. 

Der er selvfølgelig tilfælde, hvor uforudsete hændelser forårsager et fald i boligprisen, som ingen af jer havde forudset. Men generelt er huskøbet en rigtig god forretning for de private købere. 

En anden faktor end den uforudsete hændelse, der kan sænke boligens værdi, er boligens stand. Her er du aktiv årsag til prisfald eller -stigning. 

hus vendt på hovedet

Vask og rengør huset indvendigt og udvendigt

Huset tager sig altid bedst ud, når det er rengjort og sundt. Har du svært ved at komme ud og vaske jeres vinduer på tredje sal, så finder du vinduespolering her. Det behøver ikke gøres mere kompliceret, end det egentlig er.

Vi ved, at et rent hjem er noget mere nydeligt at træde ind i. Men det er faktisk også sundere. Ikke bare for vores eget helbred, der ikke skal døje med støv og bakterier, men for boligen. 

En ren og nydelig bolig holder fugtdannelse på afstand og sørger for, at bakterier ikke får for meget at sige i jeres hjem. 

Hvis I endnu ikke har en husplan, men huset ofte trænger til en kærlig hånd, så få lavet en. Husplanen kan virke fjollet, men den sørger bare for, at de små vedligeholdelsesopgaver bliver gjort. Alternativt får I dem først gjort for sent, hvilket ikke kommer nogen til gode. 

Lad ikke renoveringsopgaver forfalde

Alle boliger har større opgaver, som skal foretages – på et tidspunkt. 

Terrassen skal udbygges, stuen skal gøres større, køkkenet skal istandsættes, rørene på toilettet skal lægges om osv. Disse projekter skal igangsættes hurtigt og ikke kun af æstetiske hensyn. 

Boligen mister stille og rolig værdi, som de gamle rør får lov at fugte og ødelægge badeværelset. Det gamle køkken gør mere og mere skade på vægge og elregningen. 

Bliver renoveringerne aldrig løst, kommer det ikke til at gavne jeres situation, når I skal flytte fra boligen. Så få foretaget de små og store renoveringer, når det giver mening. 

Et stort lån er selvfølgelig sjældent at anbefale, men der må tages midler i brug for at undgå en situation, hvor badeværelset er under vand, fordi I aldrig fik omlagt rørene. 

salg af hus

Giv en hånd med til din gamle bedstemor

Din bolig bliver dagligt mindre værd, hvis den får lov at gro til og forfalde – mere eller mindre. Det samme er tilfældet for din bedstemors bolig. Og ikke bare bliver den mindre værd, hendes tilværelse i den bliver også mindre værd. 

Hun mangler en god hjælper, der kan fjerne snavs fra vinduer, slå græsset og holde haven ved en rimelig stand. Har du ikke selv tid til det, kan der findes professionel hjælp. 

Alternativt kan der altid betales en dreng eller pige i området til at slå græs og klare andre sure pligter for en god skilling. Det styrker både bedstemors trivsel og daglige liv i boligen. Det sørger også for, at boligen holder sig ved lige og ved prisen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *