CFD-handel vs. aktiehandel

Dette indlæg er sponsoreret.

Når man har investeret i en aktie, kan man efterfølgende se, hvordan aktiekursen stiger og falder. Når man taler om, at aktiekursen stiger eller falder, taler man samtidig om, at værdien på pågældende aktie enten falder eller stiger i værdi. Det kan være svært at vide, om aktien stiger eller falder i værdi – og der er reelt ingen, som faktisk ved det. Der er nemlig rigtig mange omverdensfaktorer, som spiller ind. Både samfundsøkonomiske tendenser og verdenssituationen har stor indflydelse på langt de fleste aktier. 

CFD-handel

CFD-handel er en hel verden til forskel fra den traditionelle aktiehandel. Hvis du ikke ved, hvad CFD står for, kan vi fortælle dig, at det står for “Contract For Difference”. På dansk vil man derfor kalde en CFD for en differencekontrakt. 

Selvom CFD-handel er en investeringsmetode, som man ofte hører om i forbindelse med andre investeringsmetoder, er det altså en meget anden slags investering, som man laver med CFD-handel. Her investerer man nemlig i prisdifferencen på et aktiv, uden at man reelt investerer i aktivet, som man gør, når man laver traditionelle aktiehandler. Du kan læse meget mere her, hvis du er interesseret i at vide mere om CFD-handel.

Man kan eventuelt sammenligne CFD-handler med en slags væddemål, som forekommer mellem investorer og pågældende børs. Hvor stor er prisdifferencen nu og om en time? Hvor meget vil du investerer i denne prisændring? Dog skal man altid i denne situation huske, at der er forskellige regler for de forskellige handelsplatforme, når det kommer til CFD-handel. Man skal derfor altid undersøge den handelsplatform, som man gerne vil investere hos. 

Der er – som beskrevet ovenover – tydeligvis meget stor forskel på traditionel aktiehandel og CFD-handel. Dog stopper det ikke her! CFD-handel er nemlig også en god kortsigtet investering, idet prisdifferencen hurtigt ændrer dig. Modsat er traditionel aktiehandel oftere en god langsigtet investering, idet en akties værdi sjældent ændrer sig over natten men snarere over en årrække. Er du til langsigtede eller kortsigtede investeringer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *