Virksomheder og grøn omstilling – sådan gør du

Dette indlæg er sponsoreret.

Der er meget fokus efterhånden på, at virksomheder skal tage ansvar og være en del af den grønne omstilling. Og det vil de fleste firmaejere da også gerne være, da de også er klimabevidste. Men det er svært at finde ud af præcis hvor man skal starte og hvilke indsatser, der vil betyde noget i det større billede. 

Læs med her og bliv klogere på hvordan din virksomhed kan blive en del af den grønne omstilling. 

elektricitet

Elbiler 

Det kan være en utroligt god ide at få byttet sine traditionelle firmabiler ud med elbiler. Det er især vigtigt at gøre, hvis du eller medarbejderne ofte kører vidt omkring i bylivet. 

Det kan tage lidt tid at lave denne omstilling, da det trods alt kan være en større udgift for firmaet at gå ud og købe en masse nye elbiler, som erstatning for de andre. Selvom man kan sælge de andre videre og dermed få lidt profit, så kan det stadig være en dyr udgift at have. Derudover skal selve infrastrukturen i garagerne laves om, så der nemt kan lades op.

Det kan være en god ide at lede efter brugte elbiler, da det hurtigt kan gøre det hele meget billigere – og mere klimavenligt. Det er faktisk også muligt at få refusion af afgifter, når man har elbiler i firmaet. Det er noget du bør kigge lidt nærmere på, hvis du beslutter dig for at tage dette skridt som virksomhed. Det kan nemlig gøre det hele en del mere økonomisk. 

Lysdæmper og selvslukkende lys

Det er også en god ide at undersøge muligheder for lysdæmpere og selvslukkende lys på arbejdspladsen. Dette kan du spare rigtig meget ved, da lyset dermed ikke bare får lov til at stå brænde til evig tid. 

Ofte koster sådanne lysdæmpere og selvslukkende lys ikke meget relativt set. Og på længere sigt vil du med garanti se de økonomiske fordele. Efter et stykke tid vil de selvslukkende lys faktisk have tjent sig selv ind igen med sparede udgifter. 

Hvis du samtidig kombinerer denne indsats med et par solceller på taget, så er du meget godt kørende. Det er alligevel også noget du får brug for, hvis du skal have en masse elbiler til at stå op lade op nede i kælderen. 

Grøn plante og arbejder

Grønne områder

Til sidst kan det også være en god ide at lave en masse grønne områder på arbejdspladsen. Det kan være et lille område, som du beplanter til og sørger for at holde liv i. Dette kan hjælpe med at rense luften på arbejdspladsen og luften generelt. 

Det er naturligvis også bare en god undskyldning for at behandle dine arbejdere meget godt og give dem et bedre arbejdsklima. Det er kun godt, at man ser noget grønt omkring sig imens man arbejder. Der er op til flere studier som viser, at vores fokus bliver forøget af dette. Og derudover vil dine arbejdere have et dejligt sted at tage hen og lade op, når de holder deres kortere pauser. 

Du kan eventuelt starte en mindre klub eller komite blandt dine arbejdere, som står for at passe dette grønne område. Det vil de fleste gerne, da det giver dem en undskyldning for at træde væk fra arbejdet i et par minutter. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *