Køb en ladestander til din bolig – men hvilken?

Dette indlæg er sponsoreret.

Ladestandere er ikke ens. Markedet har selvfølgelig også sørget for, at der er flere muligheder for dit køb af ladestandere. Her i artiklen får I lidt hjælp til, hvilken af de mange ladestandere I skal vælge.

Der er generelt flere faktorer, som er i spil her og skal analyseres derhjemme i privaten. 

  • Hvor mange kilometer kører vi?
  • Hvornår bruger vi elbilen?
  • Hvor gode er vi til at planlægge vores brug af ladestanderne?

Rammer I den rigtige ladestander, er der smil, jubel og glade dage i al evighed – selvfølgelig.

ladestandere

Ladestandere på det private marked i dag 

Der findes flere forskellige ladestandere. Som ejer af en elbil ser man dagligt det forskellige udbud ved de store ladestationer. 

Der er de helt exceptionelt hurtige ladestandere, som kun kan bruges til specifikke dyre bilmærker. Her kan der lades virkelig hurtigt op, men kun en meget lille gruppe kan bruge disse standere. 

Dernæst kommer Teslas ladestandere. Og til allersidst kommer de mere almene ladestandere, som oftere har kø, og som oftest er klart de langsomste. 

For at undgå kødannelse på stationerne vælgere flere elbils-brugere at investere i deres egne stander hjem til privaten. Det kan også være til boligforening, som f.eks. vil udnytte sine solceller og glæde sine boligejere. 

For de private boligejere vil det ikke altid være helt lige så nødvendigt at anskaffe sig en stander, der kan lade virkelig hurtigt op. I stedet kan en langsommere stander faktisk være helt perfekt. 

Læs mere om lader stander til elbil på linket. 

Hovedårsagen er selvfølgelig, at du ikke altid er på farten, når du f.eks. kommer hjem efter en arbejdsdag. Bilen har derfor mange timer, hvor den kan lade uden at blive brugt.

Hvor meget strøm kræver din bolig?

Der opstår dog klart problemer, når der er ringe planlægningskræfter i husstanden. Eller hvis ladestanderen skal bruges til flere biler. 

Her vil det være nødvendigt at kunne få ladet så mange biler op på kortest tid. Find derfor en hurtigere ladestander. Der kan købes mere offentlige ladestander, som lader 50 kW til f.eks. boligforeningen. 

De vil mere eller mindre kunne oplade dobbelt så hurtigt som de almene private ladestander. Der vil kunne oplades til 100 km på ca. en halv time. 

Husk også at tjekke op på, hvilket ladestik I får med. Hvis de ikke passer til de forskellige biler i boligforeningen, giver det nogle udfordringer. 

 ladestander

Den kloge beslutning på langt sigt

Skal I blive svært tilfredse med jeres køb af ladestander, er det vigtigt at kigge langt ud i fremtiden. Ladestandere er under voldsom udvikling. 

Det betyder, at tiden på opladningen bliver forkortet konstant. En ide kunne derfor enten være at finde en ladestander, som I ved, passer til jeres forbrug de næste 10 år. Eller I kunne købe en af de lidt billige modeller, fordi I planlægger at udskifte denne om nogle år igen. 

Elektronik skal altid udskiftes på et tidspunkt, så forbrugeren får de nye opdateringer med, og samfundet får gavn af den øget udnyttelse af energien. 

Velovervej derfor grundigt i husstanden, hvordan I skal vægte jeres brug af ladestander i forhold til det endelig køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *