Sådan får du brugt hele din garderobe – og smidt det overflødige tøj ud

Dette indlæg er sponsoreret.

Alle mennesker på denne planet har tøj i deres klædeskab, de ikke bruger. Det gælder også den sejeste og mest tjekkede dreng/pige i klassen. Det gælder også skribenten her. Det gælder endda for Putin og andre vilde statsledere. 

Noget tøj blev købt eller kom i gave, som bare aldrig helt passede ind. Måske bor det i klædeskabet i noget tid, og derefter ryger det ud. Eller måske tager den en plads i skabet i alt for lang tid. 

Sidstnævnte skal have en ende. Du får hjælp her til at skille dig af med det overflødige tøj. 

tomt klædeskab

Vær altid ærlig over for din stil

Når du står og udvælger det tøj, du gerne vil have på kroppen i butikken eller på webshoppen, så vær ærlig. Passer det virkelig til din stil? Kommer det til at passe til din nye stil? Er der faktisk et scenarie, hvor du kommer til at bruge det? 

Hvis svaret er nej til at alle tre, så skal det ikke købes. 

Det betyder ikke, at du ikke må og skal udfordre din tøjstil. Det skal du! Men der skal være grænser for, hvad du betaler penge for at have hængende i skabet. 

Selvom der var tilbud, og du fik hele 30 % på din top, svinder rabatten hurtigt, når tøjet ikke bruges. Derfor lyder første tip, at du skal være helt ærlig overfor dig selv og din stil. 

Når først, du er det, kan du slippes løs til at finde noget dametøj Roskilde

Brug tøjet, selvom det virker ubehageligt

Det første råd har du hørt før, og du hører det med garanti igen. Det er lettere sagt end gjort. 

En måde du kan komme bedre til at forstå og efterleve rådet er ved at følge tip nr.2. 

Nu hvor det vilde, farverige, udfordrende eller grå og mindre spændende tøj er indkøbt – så brug det. Selvom du ikke elsker blusen, dine jeans, din jakke osv., nu den er i klædeskabet, skal den alligevel have lov til at overraske. 

Der kan ske en af to ting.

  1. Du bliver overrasket over, at den faktisk ser virkelig godt ud på dig. Du overvejer fremover at købe flere bluser, jeans mm. i samme stil. 
  2. Du har en halvdårlig aften eller dag med tøjet på. Men du lærer en vigtig lektie om, hvilket tøj du faktisk kan føle dig komfortabel i og hvilket du ikke kan. 
kvinde kigger på trøje

Virker det ikke? – kasser det

Det allervigtigste råd kommer selvfølgelig til sidst. 

Hvis tøjet ikke fungerer, så skal det kasseres. Det kan være hårdt at kassere noget tøj, du måske har fået i gave eller som engang fungerede, men nu ikke gør. Sådan er livet. 

Du kan eventuelt sælge tøjet online, på et loppemarked eller give det til en genbrugsbutik. Du kan være heldig, at et andet menneske kan finde glæde i dit brugte tøj. Husk dog på, at det ikke skader at give disse gode råd videre. 

Så kig gerne køberen i øjnene og spørg: Kommer du faktisk til at bruge det? 

Det er et dårligt salgstrick, men en god gestus.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *