Trænger dit kontor til en kærlig hånd?

Dette indlæg er sponsoreret.

Når man ræser rundt med arbejdet i hverdagen, er det ikke sikkert, at man får stoppet op og kigget på det miljø, man arbejder i. Der bør du ellers gøre en gang imellem, for dit arbejdsmiljø påvirker dig, selvom du ikke nødvendigvis tænker over det. Måske trænger dit kontor til en opfriskning?

Mødelokale

Det sunde arbejdsmiljø

Vores arbejdsmiljø påvirker den måde, hvorpå vi arbejder. Det siger jo sig selv. Man hvad betyder det helt præcist? Det betyder blandt andet, at det kan være forstyrrende at arbejde et sted, som ikke bliver oprethold ordentligt. Måske bliver der ikke gjort ordentligt rent, eller måske bliver stedet ikke passet og plejet, som det skal. Vi kan ubevidst blive påvirket og distraheret af disse ting i arbejdsdagen, og det kan påvirke vores produktivitet negativt. Derfor er det vigtigt at sørge for, at kontoret holder sig pænt.

De rette stole

Hvordan ser et pænt kontor ud? Hvis det er et kontor, hvor de fleste sidder i samme rum, gælder det om at gøre stedet behageligt og matchende. Det betyder blandt andet, at det vil se rigtigt godt ud, hvis alle havde den samme slags kontorstol. Selvfølgelig skal der være plads til det, hvis nogle ansatte har brug for specielle stole til at opfylde deres behov, men generelt ser det godt ud hvis bare farven matcher på stolene. Det er med til at give harmoni på kontoret. Det kan komme til at virke larmende og distraherende, hvis lokalet er fyldt med stole i forskellige farver.

Balanceret og professionelt

Generelt skal kontoret virke balanceret og professionelt. Det er godt både for jer, der arbejder i virksomheden, og for jeres kunder, hvis de kommer og besøger jer. Arbejdspladsen skal være professionel, og ikke alt for personlig. Det er trods alt ikke dit hjem. Der er intet galt i lidt personlige ting ved den enkelte persons skrivebord, men når det kommer til resten af kontoret, kan for mange ting gøre det rodet. Hjernen arbejder typisk dårligere i et rodet miljø, så det gælder om at finde den rette balance.

 Stikkontakter

Alt det praktiske

Der er også mange praktiske elementer, som er med til at gøre arbejdsstedet behageligt. Det kan også være de mere unødvendige ting, som alligevel er vigtige. Det kan for eksempel være kaffemaskinen, som er uundværlig på mange arbejdspladser. Andre ting, I eventuelt skal have kigget på, kan være praktiske ting såsom ordentlige badeværelser, udskiftning af stikkontakt og steder at holde pause. Det er alt sammen med til at skabe et sikkert miljø, som er behageligt og rart at være i. Det er vigtigt, at arbejdspladsen er et sted, hvor man faktisk at lyst til at arbejde og tilbringe sin tid.

Det bedste kontor

Hvordan ser dit kontor ud? Ligner det det kontor, du går og drømmer om? Hvis det ikke gør det, handler det bare om at springe ud i det og ændre på tingene. Et godt arbejdsmiljø er vigtigt både for dig, de ansatte og for firmaets produktivitet, så det er noget, du skal huske at prioritere en gang imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *